4-5-6 september 2020

Actueel: juni 2012

De Gelderlander drie jaar mediapartner van DijkenSport.nl

Op vrijdag 15 juni hebben vertegenwoordigers van De Gelderlander en DijkenSport.nl een drie-jarig contract ondertekend. Hierin verbindt het grootste regionale dagblad van Nederland zich ook de komende drie jaar als mediapartner aan het meest veelzijdige sportieve evenement van het Rivierengebied.

De Gelderlander ondersteunt DijkenSport.nl (de nieuwe naam voor het voormalige Maas en Waalse DijkenLoopWeekend) al sinds de start van het evenement in 2000 als één van de drie grote sponsors. “Wij vinden DijkenSport.nl helemaal passen in de belevingswereld van De Gelderlander”, aldus Leo Preusting, Manager PR & Sponsoring van De Gelderlander. “Er wordt op de eerste plaats gekozen voor diverse facetten van de breedtesport en daarnaast worden alle bevolkingsgroepen in de hele gemeente West Maas en Waal bij de uitvoering betrokken. Met name de extra aandacht die DijkenSport.nl besteedt aan de jeugd vinden we belangrijk. Daarom zijn we vanaf dit jaar ook naamsponsor geworden van de vijf De Gelderlander-jeugdlopen. En tenslotte krijgt de organiserende stichting van ons alle credits omdat ze fantastisch werk verricht.”

De organisatie is erg ingenomen met het nieuwe meerjarige contract, juist nu dit jaar voor een nieuwe – overkoepelende – naam is gekozen voor de vijf onderdelen: wandelen, wielrennen, skeeleren, hardlopen en genieten. De 13e editie van DijkenSport.nl vindt dit jaar plaats in het weekend van 1 en 2 september in Beneden-Leeuwen en de andere zeven dorpen van de gemeente West Maas en Waal.

Fruitwandelen al binnen 12 uur vol

Het populaire onderdeel Bourgondisch Fruitwandelen van DijkenSport.nl (nieuwe naam voor het Maas en Waalse DijkenLoopWeekend) heeft weer een record verbroken. Na de start van de internetinschrijving op 1 juni om 0.00 uur was de limiet van 2500 wandelaars binnen twaalf uur bereikt.

In 2011 duurde dat nog 24 uur. De organisatie heeft zelfs wat meer deelnemers toegelaten omdat er altijd afvallers zijn. Direct na de opening van de inschrijving om twaalf uur ´s nachts ontstond een ware stormloop op de website. Hierdoor was de site zelfs af en toe onbereikbaar. Alleen al tussen twaalf en zeven uur schreven bijna 1400 wandelaars in. Wie toch nog de gemoedelijke en Bourgondische sfeer wil meebeleven is op 1 september van harte welkom als vrijwilliger.

Aanmelden als vrijwilliger kan via wandelen@dijkensport.nl