4-5-6 september 2020

Actueel: augustus 2012

Inschrijven skeeleren en Dikke Banden Race nog mogelijk

Alleen skeeleraars kunnen zich zondag nog inschrijven voor een tocht van 20 of 50 km. Ook kinderen die zaterdag aan de Rabo Dikke Banden Race mee willen doen, kunnen zich ter plekke tussen 16.00 en 16.45 uur nog inschrijven. Had je graag willen hardlopen of wielrennen dan ben je voor dit jaar te laat! Voor deze onderdelen is geen daginschrijving. Maar je kunt altijd nog meedoen aan ons 5e onderdeel: het BeweegFeest op het Dorpsplein!

Eerste ´meerkamper´ en 100e marathon

Voor het eerst in de dertienjarige geschiedenis van DijkenSport.nl doet iemand mee aan alle sportieve onderdelen. ´Meerkamper´ André van Wolferen uit Wamel loopt op zaterdagmorgen de 18 km van het Bourgondisch Fruitwandelen en fietst ´s middags 81 km bij de Rabo Wieler Classic. Op zondag skeelert André 20 km over de Dijken en kort daarna rent hij de Business Club Maas & Waal 10 km van de DijkenLoop. Daarna kan hij bijkomen en nagenieten bij het vijfde onderdeel van DijkenSport.nl: het dynamische BeweegFeest bij de finish in Beneden-Leeuwen.

De 63-jarige Leo Heere uit Doorwerth (voormalig clubarts Vitesse) gaat ook voor een zeer bijzondere prestatie. Hij staat zondag aan de start van het koningsnummer – de DijkenMarathon – om zijn 100e marathon te lopen! Leo loopt met startnummer 4145. Geef hem een groot applaus als je hem aan ziet komen want dit moet voor hem een onvergetelijke dag worden!

Medailles zijn binnen!

We kunnen jullie een eerste sneak-preview bieden van de medailles die duizenden deelnemers dit weekend ontvangen. De medailles zijn ontworpen en vervaardigd door 't Oude Ambacht in Alphen aan de Maas. Behalve het nieuwe logo staat ook de datum en de naam van het evenement erop. Zo houd je altijd een mooie herinnering aan je deelname aan één van de sportieve onderdelen van DijkenSport.nl!

Laatste voorbereidingen voor Bourgondisch Fruitwandelen

Startkaarten printen, keycords maken, finishtassen vullen. Ook de grote groep vrijwilligers van het Bourgondisch Fruitwandelen is volop bezig met de laatste voorbereidingen. Op 1 september ontvangen de deelnemers bij de Rosmolen hun startkaart en een keycord met bonnen. Deze bonnen zijn noodzakelijk voor de serviceposten onderweg. Door het keycord duidelijk zichtbaar te dragen, ben je voor de organisatie herkenbaar als ingeschreven wandelaar.

Startnummers zijn ingepakt

Met veel enthousiasme heeft een vaste groep vrijwilligers namens de Ouderenvereniging Boven-Leeuwen gisteren en vandaag de startnummers van de hardlopende en skeelerende voorinschrijvers ingepakt. Heb jij jezelf uiterlijk 17 augustus ingeschreven dan ontvang je deze week de envelop met benodigde info in je brievenbus. Als je na 17 augustus hebt ingeschreven, moet je je envelop met startnummer op 2 september in sporthal De Rosmolen op komen halen.

Rayonhoofden zijn er klaar voor!

In het overleg met onze onmisbare rayonhoofden zijn de laatste puntjes op de i gezet. De voorbereidingen zijn in volle gang. Er zal onderweg veel muziek te horen zijn om de sporters op te peppen en ritmisch te begeleiden op hun kilometers naar de finish. Elk dorp gaat er voor alle deelnemers -en publiek- weer één groot feest van maken. En dat kan alleen maar door de bezielende en enthousiaste inzet van deze mensen en hun grote achterban vrijwilligers. Waarvoor onze grote dank want zonder hen was er geen DijkenSport.nl!

Tropische testlopen geslaagd

Ondanks de tropische warmte hebben vanochtend toch nog zo'n 30 lopers meegedaan aan de testlopen van de 5 km, 10 km en halve marathon. De extra flesjes water onderweg waren meer dan welkom! De testlopen zijn altijd een mooie warming-up voor de echte wedstrijd op 2 september, echter dit keer werd de test door de extreme hitte meer als een 'heating-up' ervaren. Foto's van deze testloop zijn te bewonderen in het fotoalbum en op onze Facebook pagina.

Na-inschrijving is geopend!

Vanaf nu is de na-inschrijving weer geopend voor de onderdelen hardlopen, skeeleren / steppen en wielrennen. Heb je jezelf nog niet ingeschreven dan is dat nog mogelijk tot en met donderdag 30 augustus. De weersvooruitzichten zijn zoals het er nu naar uitziet prima, het wordt in ieder geval niet zo heet als vandaag met deze tropische temperaturen! Schrijf in en kom ook 'Sportief Genieten Dankzij de Dijken'.

Voordelige voorinschrijving is gesloten

Gerard Verbaarschot uit Nijmegen was de laatste hardloper, Rini van Veen uit Culemborg de laatste skeeleraar en Henk Mus uit Beneden-Leeuwen de laatste wielrenner die gebruik hebben gemaakt van de voordelige voorinschrijving. Zojuist is de voorinschrijving gesloten. In de loop van zaterdag 18 augustus gaat de inschrijving weer open, echter je startnummer wordt dan niet meer thuisgestuurd. De inschrijving sluit op donderdag 30 augustus.

Testloop halve marathon vervroegd

Vanwege het warme weer a.s. zondag is de starttijd voor de testloop voor de halve marathon vervroegd naar 7.45 uur. Deelnemers verzamelen zich op het Dorpsplein in Beneden-Leeuwen. Daar wordt gezamenlijk vervoer geregeld naar de start in Dreumel. Wie zich nog niet heeft aangemeld, kan dit nog doen via info@dijkensport.nl. De starttijd voor de testlopen van de 5 en 10 km blijft 10.00 uur op het Dorpsplein. Zorg er zelf voor dat je voldoende drank bij je hebt en een zonneklep/pet of andere bescherming draagt. Vergeet ook de zonnebrandcrème niet!

Voorinschrijven t/m vrijdag 17 augustus

Wie wil wielrennen, skeeleren of hardlopen tijdens de 13e editie van DijkenSport.nl op 1 en 2 september kan nog tot en met 17 augustus voordelig inschrijven. Het inschrijfgeld is dan lager en voor de meeste onderdelen worden startnummer, eventuele tijdchip en praktische informatie vooraf thuisgestuurd. Bovendien krijgen volwassen voorinschrijvers een gratis toegangsbewijs voor De Tuinen van Appeltern.

Testloop op zondag 19 augustus

Op zondag 19 augustus kunnen hardlopers hun conditie testen voor de 5 km, 10 km en halve marathon van de DijkenLoop. De hardlopers verzamelen zich om 10.00 uur op de Zandstraat ter hoogte van het Dorpsplein. Na een warming-up onder leiding van Marion van de Veerdonk starten de testlopen. Vooraf aanmelden via hardlopen@dijkensport.nl (tot en met 17-8) is alleen nodig voor de halve marathon vanwege vervoer naar de start in Dreumel.

Prijzengeld hardlooponderdelen

Bij de hardlooponderdelen zijn mooie geldprijzen te verdienen. Naast prijzen voor het all-over klassement (met huldiging op het podium) hebben we ook nog prijzen in een aantal verschillende leeftijdscategorieën. Wil je weten wat er voor jou op te strijken valt bij een goede prestatie? Kijk dan snel bij jouw afstand!

Run for your life!

Op 2 september gaan Bram, Ineke, Raymond, Suzanne, Michiel en Linda meer doen dan alleen een estafettemarathon lopen. Ze hebben besloten een goed doel aan hun loop te koppelen en er een sponsorloop van te maken. Iedereen verdient een morgen en daarom hebben ze besloten het KWF te steunen. Neem een kijkje op www.staoptegenkanker.nl/run-for-your-life! En steun hun actie!

Vijfjarig contract met Gemeente West Maas en Waal

Onlangs hebben wethouder Ko Wassink van de gemeente West Maas en Waal en voorzitter Ton Gradussen van DijkenSport.nl een nieuwe vijfjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Op basis van deze overeenkomst is de gemeente facilitair partner tot en met 2016.

De andere twee grote sponsors van DijkenSport.nl zijn Business Club Maas & Waal (hoofdsponsor) en De Gelderlander (mediapartner).