DijkenSport.nl

Poll jubileumonderdeel 20e DijkenSport.nl

maandag 3 december 2018

Wij zijn ons aan het oriënteren op de 20ste editie van DijkenSport.nl.
Een jubileumeditie!! We spelen met de gedachte om dan weer eens iets extra’s toe te voegen aan het evenement.

Maar voordat we daadwerkelijk een besluit kunnen en willen nemen, willen we jouw mening peilen.

Wij zijn erg nieuwsgierig hoe jij, volger van DijkenSport.nl, denkt over het toevoegen van een 1/8 triathlon aan het programma van DijkenSport.nl 2019.

Ook willen we het mogelijk maken om dit in een teamverband te doen oftewel een Tri Together. Mede op basis van deze poll wordt er beslist of deze onderdelen ook daadwerkelijk worden toegevoegd aan het programma.

Wat houdt een 1/8e triathlon in?

Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8e triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen.

Tri Together

Een Tri Together is de 1/8e triathlon in een team van 3 personen waarbij ieder teamlid een onderdeel afrond (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan oftewel in een estafettevorm. Zie jij het wel zitten om met jouw team je vrienden / collega's / familie / sportievelingen uit te dagen?

Vul dan deze enquête in en laat het ons weten!

Meer nieuws

Skeelerwedstrijd en NK Me-Moveren

24 februari 2019 – Op veler verzoek hebben we het wedstrijdelement weer toegevoegd aan Skeeleren over Dijken. Het nieuwe parcours door het mooie Land van Maas en Waal bestaat uit 2 rondes van 33,5 km. De wedstrijdrijders skeeleren dus 67 km. Ben je meer een recreant en vind je deze afstand te ver, dan mag je ook na 1 ronde stoppen. Dit jaar is de skeelertocht niet op zondagochtend maar op zaterdagmiddag 31 augustus 2019. Nieuw in 2019: NK Me-Moveren In ons jubileumjaar organiseren we ook op zaterdagmiddag het NK Me-Moveren. Een Me-Mover, zie het als een kruising tussen een fiets en een fitnessapparaat, is een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. De afstand die afgelegd moet worden, is een ronde 33,5 km. Voor dit NK werken we samen met TrainBuiten. De inschrijving start op 14 april.

Jubileumonderdeel 1/8 triathlon op 1-9

22 februari 2019 – Een tijdje geleden hebben we een enquête uitgezet om te kijken of er interesse zou zijn voor 1/8 triathlon. We hebben zoveel positieve reacties gekregen dat we besloten hebben om dit als jubileumonderdeel op het programma te zetten. Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8 triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. De triathlon kan ook als Tri-Together afgelegd worden. Een Tri-Together is de triathlon in een team van 3 personen waarbij ieder teamlid een onderdeel afrond (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan, oftewel in een estafettevorm. De Tri-Together is dus een leuke uitdaging voor familie, vriendengroep en sportieve collega's. Na het zwemmen in de Strang, volgen er 3 rondes op de racefiets door Beneden-Leeuwen en in het laatste deel van de triathlon moet er nog 5 km worden gelopen. Het hardloopparcours bestaat uit 2 rondes zodat deelnemers een keer extra langs de start/finish komen. Hierdoor is het ook een heel leuk onderdeel om naar te komen kijken. De start van de 1/8 triathlon is op zondag 1 september. Inschrijven kan vanaf 14 april. Het is momenteel razend populair in Nederland en vele triathlons in de omgeving zijn snel uitverkocht. Dus wacht niet te lang met inschrijven.

Jeugdavond DijkenSport op vrijdag 30-8

22 februari 2019 – Het programma van de jubileumeditie van DijkenSport.nl past niet meer in één weekend! Daarom komt er de vrijdagavond bij. Deze avond zal geheel in het teken van de jeugd staan. We starten op vrijdag 30 augustus om 18.00 uur met de Rabo MTB Tijdrit. Er zal wederom in verschillende leeftijdsgroepen gestreden worden om de snelste tijd. Als alle mountainbikers over de finish zijn, staat de ColorRun op het programma. Jongens en meiden vanaf 12 jaar worden tijdens de run ondergedompeld in allerlei vrolijke kleuren en onderweg zullen ze ook een aantal hindernissen moeten nemen: de Pax Obstacle ColorRun! Aansluitend is er nog een gezellige after-party voor de jeugd.

Inschrijven Maas en Waal Marathon

14 februari 2019 – Het is zover! Je kunt vanaf nu inschrijven voor onze jubileumactiviteit: de Maas en Waal Marathon op zondag 2 juni! Er kan gekozen worden uit de volgende onderdelen: marathon (voor individuele lopers) marathon estafette (voor max. 7 lopers) halve marathon Ook als wandelaar ben je van harte welkom. Je kunt dan kiezen uit de volgende afstanden: wandeltocht 42,2 km wandeltocht 21,1 km familiewandeling (tussen de dorpen) De wandeltochten volgen grotendeels dezelfde route als de hardlopers maar dan wel in tegengestelde richting. De langere afstanden zijn uitermate geschikt als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. De familliewandeling gaat van dorp naar dorp en je kunt zelf beslissen welk stuk je loopt. In de dorpen zijn enkele startbureaus waar je op 2 juni kunt inschrijven. Maar het inschrijfgeld is bij daginschrijving wel wat hoger dan bij voorinschrijving (uiterlijk 17 mei). Schrijf je in en kom er samen met ons een onvergetelijke en sportieve feestdag van maken!

Jubileumactiviteit 20 jaar Dijkensport.nl

17 januari 2019 – Wie jarig is, trakteert! DijkenSport.nl bestaat dit jaar 20 jaar en dat is een goede reden om terug te gaan naar het basisidee in 1999. Als jubileumactiviteit gaan we de Maas en Waal Marathon laten herleven! Op zondag 2 juni organiseren we een marathon (ook te lopen in estafettevorm) en halve marathon aan de Maaskant. Het parcours loopt alleen door en langs de vier Maasdorpen Appeltern, Altforst, Alphen en Maasbommel. In deze dorpen zijn ook de wisselpunten van de marathon-estafette. De start en finish zijn bij Moeke Mooren in Appeltern. Ook als wandeltocht Ook wandelaars zijn van harte welkom. We hebben namelijk ook een wandelversie van deze route. Dit is een uitermate mooie training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Maar je hoeft niet per se de hele marathonafstand te wandelen. Er is ook de mogelijkheid om een deel van de route te lopen. Daar ben je helemaal vrij in. Dus noteer maar alvast in je agenda: zondag 2 juni Maas en Waal Marathon!

Fijne feestdagen en een sportief 2019!

22 december 2018 – Het jaar zit er weer bijna op... Voor ons was 2018 een fantastisch jaar met een zeer geslaagde 19e editie van DijkenSport! Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen op de feestelijke jubileumeditie. Binnenkort maken we het jubileumprogramma bekend dus hou onze website en Facebook pagina in de gaten. Voor nu wensen wij iedereen fijne, gezellige feestdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2019! Namens bestuur, commissieleden en vrijwilligers van DijkenSport.nl

Poll jubileumonderdeel 20e DijkenSport.nl

3 december 2018 – Wij zijn ons aan het oriënteren op de 20ste editie van DijkenSport.nl. Een jubileumeditie!! We spelen met de gedachte om dan weer eens iets extra’s toe te voegen aan het evenement. Maar voordat we daadwerkelijk een besluit kunnen en willen nemen, willen we jouw mening peilen. Wij zijn erg nieuwsgierig hoe jij, volger van DijkenSport.nl, denkt over het toevoegen van een 1/8 triathlon aan het programma van DijkenSport.nl 2019. Ook willen we het mogelijk maken om dit in een teamverband te doen oftewel een Tri Together. Mede op basis van deze poll wordt er beslist of deze onderdelen ook daadwerkelijk worden toegevoegd aan het programma. Wat houdt een 1/8e triathlon in? Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8e triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. Tri Together Een Tri Together is de 1/8e triathlon in een team van 3 personen waarbij ieder teamlid een onderdeel afrond (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan oftewel in een estafettevorm. Zie jij het wel zitten om met jouw team je vrienden / collega's / familie / sportievelingen uit te dagen? Vul dan deze enquête in en laat het ons weten!

RECORD DIJKENLOOPTEAM BIJ 7H-LOOP

19 november 2018 – Afgelopen zondag vestigde team Maas en Waalse DijkenLoop, dat namens DijkenSport.nl meedeed aan de Zevenheuvelenloop, een ‘persoonlijk’ record met een 18e plaats in het bedrijvenklassement. Een verdienstelijke score want er deden 417 teams mee. De individuele uitslagen: 1. Chris van Sonsbeek 1:02:41 2. Diëgo Alblas 1:03:34 3. André van Eck 1:13:35 4. David van Toor 1:13:50 5. Marion van de Veerdonk 1:16:26 6. André Franken 1:17:44 7. Rini Romijnders 1.30.35 8. Masjel van Ooijen 1:33:25 9 en 10. Michel Alblas en Monique Elsen 1:43:10

Gemeente verlengt samenwerking

17 november 2018 – Op maandag 12 november jl. is er een nieuwe overeenkomst getekend tussen gemeente West Maas en Waal en DijkenSport.nl. Tot en met 2021 is de gemeente hoofdsponsor van ons sportevenement. Namens gemeente West Maas en Waal tekende wethouder Ton de Vree de nieuwe overeenkomst. Wethouder Ton de Vree: “Dijkensport.nl trekt jaarlijks duizenden sportievelingen, recreanten en toeristen naar West Maas en Waal. We staan daarmee op de kaart. Daarnaast is het belangrijk dat we onze eigen inwoners een mooi en laagdrempelig evenement kunnen aanbieden.” Wij zijn uiteraard ontzettend blij met de financiële en facilitaire steun van onze gemeente om ook in de komende jaren weer een mooi evenement neer te kunnen zetten. In 2019 vindt de 20e editie van DijkenSport.nl plaats op 31 augustus en 1 september. Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws rondom deze jubileumeditie.

Mini-enquĂȘte deelname DijkenSport.nl

29 september 2018 – Voor onze evaluatie van de 19e editie van DijkenSport.nl hebben we een mini-enquête opgesteld. Zouden wij een minuut van jullie tijd mogen om deze enquête in te vullen? Dat zou ons enorm helpen. Ga hiervoor naar deze link en vul de 3 korte vragen in. Alvast bedankt!