DijkenSport.nl

Jubileumloop op zondag 2 juni

dinsdag 14 mei 2019

Op zondag 2 juni staat onze jubileumloop, de Maas en Waal Marathon, op de kalender. Hardlopers en wandelaars kunnen hun hart ophalen en genieten van de mooie omgeving met de Maas altijd binnen handbereik.

Hardlopers kunnen kiezen uit de volgende onderdelen:

Wandelaars kunnen kiezen uit de volgende afstanden:

De wandeltochten volgen grotendeels dezelfde route als de hardlopers maar dan wel in tegengestelde richting. De langere afstanden zijn uitermate geschikt als training voor de Nijmeegse Vierdaagse.

Onderweg zorgen we op diverse punten voor muzikale ondersteuning.

De inschrijving sluit op 31 mei.

Meer nieuws

Jubileumloop op zondag 2 juni

14 mei 2019 – Op zondag 2 juni staat onze jubileumloop, de Maas en Waal Marathon, op de kalender. Hardlopers en wandelaars kunnen hun hart ophalen en genieten van de mooie omgeving met de Maas altijd binnen handbereik. Hardlopers kunnen kiezen uit de volgende onderdelen: marathon (voor individuele lopers) marathon estafette (voor teams van max. 7 lopers) halve marathon Wandelaars kunnen kiezen uit de volgende afstanden: wandeltocht 42,2 km wandeltocht 21,1 km familiewandeling (struintocht 6 km) De wandeltochten volgen grotendeels dezelfde route als de hardlopers maar dan wel in tegengestelde richting. De langere afstanden zijn uitermate geschikt als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Onderweg zorgen we op diverse punten voor muzikale ondersteuning. De inschrijving sluit op 31 mei.

Koninklijke onderscheiding uitgereikt

26 april 2019 – Voormalig bestuurslid Jac van de Pol heeft vanmorgen in Kulturhus D’n Dulper een koninklijke onderscheiding gekregen. Jac is in het verleden een actieve vrijwilliger geweest voor o.a. Muziekvereniging St. Willibrord, Die Reifholzkapelle, de Wielerzesdaagse, v.v. DSZ en Kulturhus D’n Dulper. Hij zette zich als hardwerkende en zeer betrokken vrijwilliger, vanaf zijn pensionering in 2004 tot 2017, in als bestuurslid Sponsoring voor DijkenSport.nl. Hij coördineerde in deze functie de volgende taken: Werving van nieuwe en behoud van huidige sponsors, wat hem veel uithoudingsvermogen en geduld kostte Regelen van alle aan sponsors gerelateerde zaken, zoals het plaatsen van banners langs alle routes, lossen van startschoten, uitreiken van prijzen, ontvangst van sponsors, etc. Regelen (via sponsors) van alle benodigdheden voor een goed verloop van de sportieve onderdelen (hardlopen, skeeleren, wandelen en wielrennen). Eind 2007 nam hij het initiatief om vanaf 2008 het onderdeel wielrennen toe te voegen aan het sportieve programma. Wij feliciteren Jac van harte met deze dik verdiende onderscheiding en hopen dat hij er nog heel lang van mag genieten.

Start loopgroep voor beginners

23 april 2019 – NIEUW BIJ DIJKENSPORT: Loopgroep voor beginners. Lijkt het je leuk om de loopsport te ontdekken? Of wil je gewoon even je hoofd leeg maken na een drukke dag? Of is jouw doel om tijdens de Maas en Waalse DijkenLoop op 1 september mee te doen aan de 5 km? Dan is onze loopgroep voor beginners echt iets voor jou! Het is op een laagdrempelig niveau. En bij genoeg inschrijvingen willen we binnenkort beginnen op een woensdagavond vanaf 19:00 uur. Bij interesse of vragen kun je contact opnemen met hardlopen@dijkensport.nl of je stuurt een bericht via Facebook. Ben je al een gevorderd hardloper en wil je ook graag in groepsverband trainen? Dan kun je ook aansluiten bij de groep op dinsdagavond. Lees hier alles over deze trainingsgroep.

Start inschrijving DijkenSport op 14 april

9 april 2019 – We zijn alweer aan het aftellen want zondag 14 april om 08.00 uur start de inschrijving voor onze 20e editie. Dit jaar is het evenement grootser en feestelijker dan ooit! Van vrijdagavond 30 augustus tot en met zondag 1 september zal Beneden-Leeuwen en omgeving in het teken staan van ons jubileumjaar. We pakken dan ook uit met extra jubileumonderdelen. Vrijdag 30 augustus 18:00 uur MTB Tijdrit voor junioren 20:00 uur Pax ColorRun Zaterdag 31 augustus vanaf 8:00 uur Bourgondisch Fruitwandelen vanaf 8:30 uur Bourgondisch Fruitfietsen 13:00 uur Skeeleren (wedstrijd en toertocht) 13:15 uur NIEUW: Steppen (Kickbike-cup en toertocht) 13:30 uur NIEUW: Me-Moveren (NK wedstrijd en toertocht) NIEUW IN 2019: KICKBIKE-CUP Steppers kunnen meedoen aan de wedstrijd die meetelt voor de Kickbike-cup of aan de toertocht. De afstand is 33,5 km (1 ronde). NIEUW IN 2019: NK ME-MOVEREN In ons jubileumjaar organiseren we het NK Me-Moveren. De Me-Mover is een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. De af te leggen afstand is 33,5 km (1 ronde). Je kunt meedoen aan het NK of aan de toertocht. En zoals gewend, sluiten we de zaterdag af met een gezellig BeweegFeest op het Wielplein, met optredens van diverse artiesten. Zondag 1 september vanaf 9:00 uur Jeugdlopen 650 - 1300 - 1800 meter 9:40 uur Halve marathon 9:50 uur 10 kilometer 9:55 uur TrailRun 10 kilometer 10:15 uur 5 kilometer 11:15 uur NIEUW: 1/8 triathlon (individueel) 12:00 uur NIEUW: 1/8 tri-together (teams) 14:00 uur Ploegentijdrit 1/8 Global Paint Triathlon Challenge In ons jubileumjaar organiseren we als extra jubileumonderdeel de 1/8 triathlon. Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8 triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. Het is ook mogelijk om de 1/8 triathlon in een team van 3 personen af te leggen: de Tri-Together. Hierbij rondt ieder teamlid een onderdeel af (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Inschrijven vanaf 14 april Al met al een verrassend, afwisselend programma. Dus schrijf je in voor het meest veelzijdige sportevenement van Nederland.

TRAINING DIJKENLOOP START OP 2 APRIL

26 maart 2019 – Op dinsdag 2 april begint de training voor de DijkenLoop. Vanwege de 20e editie bestaat het hardlooponderdeel dit jaar uit twee delen: > zondag 2 juni: de eenmalige terugkeer van de Maas en Waal Marathon met ook een halve marathon, estafette-marathon en wandeltochten > zondag 1 september: de extra feestelijke jubileumeditie met een halve marathon, 10 km, 5 km, TrailRun en een achtste triathlon. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen. Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen groep. Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10 of 21,1 km). Voor meer info en opgave voor de training kun je contact opnemen met Marion van de Veerdonk, 0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl

Jubileumprogramma DijkenSport 2019

24 maart 2019 – De inschrijving voor onze extra jubileumactiviteit op zondag 2 juni, de Maas en Waal Marathon, is al een tijdje geopend. Maar nu is het hoog tijd om ook het programma voor onze jubileumeditie bekend te maken. We trappen dit jaar af op vrijdagavond met een speciale avond voor de jeugd. Op zaterdag komen de wandelaars en fietsers weer aan bod. Nieuw dit jaar is de verplaatsing van het skeeleren naar de zaterdagmiddag en we beleven die middag ook de primeur van het NK Me-Moveren. Tevens kunnen steppers meedoen aan de Kickbike-cup. Op zondag gaan we hardlopen, wielrennen en komt zelfs zwemmen aan bod bij het jubileumonderdeel 1/8 triathlon. Programma vrijdag 30 augustus: MTB tijdrit Obstacle ColorRun Programma zaterdag 31 augustus: Bourgondisch Fruitwandelen Bourgondisch Fruitfietsen Skeeleren over Dijken (wedstrijd en toertocht) Steppen (wedstrijd en toertocht) NK Me-Moveren (wedstrijd en toertocht) Programma zondag 1 september: DijkenLoop (halve marathon, 10 km, 5 km en jeugdlopen) TrailRun 1/8 triathlon (individueel en estafette) Ploegentijdrit De inschrijving voor alle onderdelen start op zondag 14 april.

Skeelerwedstrijd en NK Me-Moveren

24 februari 2019 – Op veler verzoek hebben we het wedstrijdelement weer toegevoegd aan Skeeleren over Dijken. Het nieuwe parcours door het mooie Land van Maas en Waal bestaat uit 2 rondes van 33,5 km. De wedstrijdrijders skeeleren dus 67 km. Ben je meer een recreant en vind je deze afstand te ver, dan mag je ook na 1 ronde stoppen. Dit jaar is de skeelertocht niet op zondagochtend maar op zaterdagmiddag 31 augustus 2019. Nieuw in 2019: NK Me-Moveren In ons jubileumjaar organiseren we ook op zaterdagmiddag het NK Me-Moveren. Een Me-Mover, zie het als een kruising tussen een fiets en een fitnessapparaat, is een stepmachine met drie wielen die aangedreven wordt door een loopbeweging te maken op twee voetsteunen. De afstand die afgelegd moet worden, is een ronde 33,5 km. Voor dit NK werken we samen met TrainBuiten. De inschrijving start op 14 april.

Jubileumonderdeel 1/8 triathlon op 1-9

22 februari 2019 – Een tijdje geleden hebben we een enquête uitgezet om te kijken of er interesse zou zijn voor 1/8 triathlon. We hebben zoveel positieve reacties gekregen dat we besloten hebben om dit als jubileumonderdeel op het programma te zetten. Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8 triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. De triathlon kan ook als Tri-Together afgelegd worden. Een Tri-Together is de triathlon in een team van 3 personen waarbij ieder teamlid een onderdeel afrond (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan, oftewel in een estafettevorm. De Tri-Together is dus een leuke uitdaging voor familie, vriendengroep en sportieve collega's. Na het zwemmen in de Strang, volgen er 3 rondes op de racefiets door Beneden-Leeuwen en in het laatste deel van de triathlon moet er nog 5 km worden gelopen. Het hardloopparcours bestaat uit 2 rondes zodat deelnemers een keer extra langs de start/finish komen. Hierdoor is het ook een heel leuk onderdeel om naar te komen kijken. De start van de 1/8 triathlon is op zondag 1 september. Inschrijven kan vanaf 14 april. Het is momenteel razend populair in Nederland en vele triathlons in de omgeving zijn snel uitverkocht. Dus wacht niet te lang met inschrijven.

Jeugdavond DijkenSport op vrijdag 30-8

22 februari 2019 – Het programma van de jubileumeditie van DijkenSport.nl past niet meer in één weekend! Daarom komt er de vrijdagavond bij. Deze avond zal geheel in het teken van de jeugd staan. We starten op vrijdag 30 augustus om 18.00 uur met de Rabo MTB Tijdrit. Er zal wederom in verschillende leeftijdsgroepen gestreden worden om de snelste tijd. Als alle mountainbikers over de finish zijn, staat de ColorRun op het programma. Jongens en meiden vanaf 12 jaar worden tijdens de run ondergedompeld in allerlei vrolijke kleuren en onderweg zullen ze ook een aantal hindernissen moeten nemen: de Pax Obstacle ColorRun! Aansluitend is er nog een gezellige after-party voor de jeugd.

Inschrijven Maas en Waal Marathon

14 februari 2019 – Het is zover! Je kunt vanaf nu inschrijven voor onze jubileumactiviteit: de Maas en Waal Marathon op zondag 2 juni! Er kan gekozen worden uit de volgende onderdelen: marathon (voor individuele lopers) marathon estafette (voor max. 7 lopers) halve marathon Ook als wandelaar ben je van harte welkom. Je kunt dan kiezen uit de volgende afstanden: wandeltocht 42,2 km wandeltocht 21,1 km familiewandeling (tussen de dorpen) De wandeltochten volgen grotendeels dezelfde route als de hardlopers maar dan wel in tegengestelde richting. De langere afstanden zijn uitermate geschikt als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. De familliewandeling gaat van dorp naar dorp en je kunt zelf beslissen welk stuk je loopt. In de dorpen zijn enkele startbureaus waar je op 2 juni kunt inschrijven. Maar het inschrijfgeld is bij daginschrijving wel wat hoger dan bij voorinschrijving (uiterlijk 17 mei). Schrijf je in en kom er samen met ons een onvergetelijke en sportieve feestdag van maken!