DijkenSport.nl

Jubileumactiviteit 20 jaar Dijkensport.nl

donderdag 17 januari 2019

Wie jarig is, trakteert! DijkenSport.nl bestaat dit jaar 20 jaar en dat is een goede reden om terug te gaan naar het basisidee in 1999. Als jubileumactiviteit gaan we de Maas en Waal Marathon laten herleven!

Op zondag 2 juni organiseren we een marathon (ook te lopen in estafettevorm) en halve marathon aan de Maaskant. Het parcours loopt alleen door en langs de vier Maasdorpen Appeltern, Altforst, Alphen en Maasbommel. In deze dorpen zijn ook de wisselpunten van de marathon-estafette. De start en finish zijn bij Moeke Mooren in Appeltern.

Ook als wandeltocht

Ook wandelaars zijn van harte welkom. We hebben namelijk ook een wandelversie van deze route. Dit is een uitermate mooie training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Maar je hoeft niet per se de hele marathonafstand te wandelen. Er is ook de mogelijkheid om een deel van de route te lopen. Daar ben je helemaal vrij in.

Dus noteer maar alvast in je agenda: zondag 2 juni Maas en Waal Marathon!

Meer nieuws

Inschrijven Maas en Waal Marathon

14 februari 2019 – Het is zover! Je kunt vanaf nu inschrijven voor onze jubileumactiviteit: de Maas en Waal Marathon op zondag 2 juni! Er kan gekozen worden uit de volgende onderdelen: marathon (voor individuele lopers) marathon estafette (voor max. 7 lopers) halve marathon Ook als wandelaar ben je van harte welkom. Je kunt dan kiezen uit de volgende afstanden: wandeltocht 42,2 km wandeltocht 21,1 km familiewandeling (tussen de dorpen) De wandeltochten volgen grotendeels dezelfde route als de hardlopers maar dan wel in tegengestelde richting. De langere afstanden zijn uitermate geschikt als training voor de Nijmeegse Vierdaagse. De familliewandeling gaat van dorp naar dorp en je kunt zelf beslissen welk stuk je loopt. In de dorpen zijn enkele startbureaus waar je op 2 juni kunt inschrijven. Maar het inschrijfgeld is bij daginschrijving wel wat hoger dan bij voorinschrijving (uiterlijk 17 mei). Schrijf je in en kom er samen met ons een onvergetelijke en sportieve feestdag van maken!

Jubileumactiviteit 20 jaar Dijkensport.nl

17 januari 2019 – Wie jarig is, trakteert! DijkenSport.nl bestaat dit jaar 20 jaar en dat is een goede reden om terug te gaan naar het basisidee in 1999. Als jubileumactiviteit gaan we de Maas en Waal Marathon laten herleven! Op zondag 2 juni organiseren we een marathon (ook te lopen in estafettevorm) en halve marathon aan de Maaskant. Het parcours loopt alleen door en langs de vier Maasdorpen Appeltern, Altforst, Alphen en Maasbommel. In deze dorpen zijn ook de wisselpunten van de marathon-estafette. De start en finish zijn bij Moeke Mooren in Appeltern. Ook als wandeltocht Ook wandelaars zijn van harte welkom. We hebben namelijk ook een wandelversie van deze route. Dit is een uitermate mooie training voor de Nijmeegse Vierdaagse. Maar je hoeft niet per se de hele marathonafstand te wandelen. Er is ook de mogelijkheid om een deel van de route te lopen. Daar ben je helemaal vrij in. Dus noteer maar alvast in je agenda: zondag 2 juni Maas en Waal Marathon!

Fijne feestdagen en een sportief 2019!

22 december 2018 – Het jaar zit er weer bijna op... Voor ons was 2018 een fantastisch jaar met een zeer geslaagde 19e editie van DijkenSport! Op dit moment zijn we druk bezig met de voorbereidingen op de feestelijke jubileumeditie. Binnenkort maken we het jubileumprogramma bekend dus hou onze website en Facebook pagina in de gaten. Voor nu wensen wij iedereen fijne, gezellige feestdagen en een gelukkig, sportief en gezond 2019! Namens bestuur, commissieleden en vrijwilligers van DijkenSport.nl

Poll jubileumonderdeel 20e DijkenSport.nl

3 december 2018 – Wij zijn ons aan het oriënteren op de 20ste editie van DijkenSport.nl. Een jubileumeditie!! We spelen met de gedachte om dan weer eens iets extra’s toe te voegen aan het evenement. Maar voordat we daadwerkelijk een besluit kunnen en willen nemen, willen we jouw mening peilen. Wij zijn erg nieuwsgierig hoe jij, volger van DijkenSport.nl, denkt over het toevoegen van een 1/8 triathlon aan het programma van DijkenSport.nl 2019. Ook willen we het mogelijk maken om dit in een teamverband te doen oftewel een Tri Together. Mede op basis van deze poll wordt er beslist of deze onderdelen ook daadwerkelijk worden toegevoegd aan het programma. Wat houdt een 1/8e triathlon in? Een triathlon is een sport die uit meerdere disciplines bestaat. De 1/8e triathlon bestaat uit: 500 m zwemmen, 20 km wielrennen en 5 km hardlopen. Tri Together Een Tri Together is de 1/8e triathlon in een team van 3 personen waarbij ieder teamlid een onderdeel afrond (zwemmen, wielrennen of hardlopen). Dit wordt opeenvolgend gedaan oftewel in een estafettevorm. Zie jij het wel zitten om met jouw team je vrienden / collega's / familie / sportievelingen uit te dagen? Vul dan deze enquête in en laat het ons weten!

RECORD DIJKENLOOPTEAM BIJ 7H-LOOP

19 november 2018 – Afgelopen zondag vestigde team Maas en Waalse DijkenLoop, dat namens DijkenSport.nl meedeed aan de Zevenheuvelenloop, een ‘persoonlijk’ record met een 18e plaats in het bedrijvenklassement. Een verdienstelijke score want er deden 417 teams mee. De individuele uitslagen: 1. Chris van Sonsbeek 1:02:41 2. Diëgo Alblas 1:03:34 3. André van Eck 1:13:35 4. David van Toor 1:13:50 5. Marion van de Veerdonk 1:16:26 6. André Franken 1:17:44 7. Rini Romijnders 1.30.35 8. Masjel van Ooijen 1:33:25 9 en 10. Michel Alblas en Monique Elsen 1:43:10

Gemeente verlengt samenwerking

17 november 2018 – Op maandag 12 november jl. is er een nieuwe overeenkomst getekend tussen gemeente West Maas en Waal en DijkenSport.nl. Tot en met 2021 is de gemeente hoofdsponsor van ons sportevenement. Namens gemeente West Maas en Waal tekende wethouder Ton de Vree de nieuwe overeenkomst. Wethouder Ton de Vree: “Dijkensport.nl trekt jaarlijks duizenden sportievelingen, recreanten en toeristen naar West Maas en Waal. We staan daarmee op de kaart. Daarnaast is het belangrijk dat we onze eigen inwoners een mooi en laagdrempelig evenement kunnen aanbieden.” Wij zijn uiteraard ontzettend blij met de financiële en facilitaire steun van onze gemeente om ook in de komende jaren weer een mooi evenement neer te kunnen zetten. In 2019 vindt de 20e editie van DijkenSport.nl plaats op 31 augustus en 1 september. Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws rondom deze jubileumeditie.

Mini-enquĂȘte deelname DijkenSport.nl

29 september 2018 – Voor onze evaluatie van de 19e editie van DijkenSport.nl hebben we een mini-enquête opgesteld. Zouden wij een minuut van jullie tijd mogen om deze enquête in te vullen? Dat zou ons enorm helpen. Ga hiervoor naar deze link en vul de 3 korte vragen in. Alvast bedankt!

Foto's 19e DijkenSport.nl staan online

13 september 2018 – Er zijn zo ontzettend veel mooie foto's gemaakt en het heeft misschien even geduurd maar ze staan er nu allemaal op! Ben jij ook gespot door een van onze fotografen? Check de fotoalbums op onze website en op onze Facebook pagina. Wil je een foto in grotere resolutie ontvangen? Stuur dan een mail naar info@dijkensport.nl en vermeld hierin duidelijk om welke foto het gaat. Bij een foto van de website graag het fotonummer doorgeven dat achter de laatste 'slash' staat.

Clip Bourgondisch Fruitwandelen door Lou

7 september 2018 – Tijdens het Bourgondisch Fruitwandelen is er door Lou Kruisbergen een mooie videoclip gemaakt. Wat is het leuk om dat nog eens terug te zien! Even nagenieten van een heel bijzondere plek waar de wandelaars van de 6 km zich mochten vergapen aan al het sprookjesachtige wat onze plaatselijke kunstenaar Ed van Heck te bieden heeft. Klik hier om het filmpje van Lou te bekijken.

Winnaars speurtocht fruitwandeltocht

6 september 2018 – De 6 km wandeltocht van het Bourgondisch Fruitwandelen is voornamelijk voor ouders met kinderen bedoeld. Speciaal voor de kinderen hadden we op deze route een leuke speurtocht uitgezet. Er waren bijna alleen maar goed ingevulde lijsten! Wat hebben de kinderen goed opgelet tijdens het wandelen. Grote complimenten voor alle kinderen! Er waren in totaal 3 prijzen om te verloten. De gelukkige winnaars zijn geworden: * Iris Janssen (5 jaar) uit Dreumel * Eva van Maurik (10 jaar) uit Beneden Leeuwen * Anouk van Dijk (6 jaar) uit Tiel Iris heeft haar prijs al ontvangen (een cadeaubon van €10,- van Ohlala). Kijk haar stralen! De andere kinderen ontvangen hun prijs deze week nog.