DijkenSport.nl

23e PLEK TEAM DIJKENLOOP BIJ 7-HEUVELENLOOP

maandag 18 november 2019

Afgelopen zondag eindigde team Maas en Waalse DijkenLoop, dat namens DijkenSport.nl meedeed aan de Zevenheuvelenloop, op een mooie 23e plaats
in het bedrijvenklassement.

Een verdienstelijke score want er deden 385 teams mee.

De individuele uitslagen: 1. Pierre Tromp 1:02:13. 2. Chris van Sonsbeek 1:03:14. 3. Hennie van Wamel 1:11:12. 4. André van Eck 1:12:04. 5. David van Toor 1:13:18. 6. André Franken 1:18:38. 7. Marion van de Veerdonk 1:18:47. 8. Rini Romijnders 1.32:31. 9. Masjel van Ooijen 1:36:59. 10. Monique Elsen 1:59:25.


Meer nieuws

Nieuw bestuur klaar voor Dijkensport 2020

16 januari 2020 – Na de jubileumeditie in 2019 heeft DijkenSport afscheid genomen van vier bestuursleden: Masjel van Ooijen, Ton Gradussen, Roel van Leeuwen en Monique Mulders, samen goed voor meer dan 45 bestuurservaring. Het nieuwe bestuur is alweer enkele maanden bezig met de voorbereidingen voor de editie van 2020. Freek van Wamel heeft de voorzittershamer overgenomen van Ton Gradussen. Diëgo Alblas, verantwoordelijk voor de hardlooponderdelen en de triatlon, heeft in 2019 al een jaar meegedraaid en is de opvolger van Masjel van Ooijen. Jelle Kosters, verantwoordelijk voor start/finish en verzorging, gaat de taken van Roel van Leeuwen overnemen. En Minette Tromp, al jaren secretarieel en algemeen ondersteunend zeer nauw betrokken bij DijkenSport, neemt het secretariaat over van Monique Mulders. Verder bestaat het bestuur uit Gerard Janssen (penningmeester), Gerard Kosters (hulpverlening, veiligheid en parcours), Esther Kirchberg (wielrennen/ skeeleren) en Stef Kraan (Bourgondisch fruitwandelen en fruitfietsen). We rekenen weer op een prachtig Maas en Waals evenement op 4, 5 en 6 september. Staand: Gerard Kosters, Diëgo Alblas, Jelle Kosters, Gerard Janssen, Stef Kraan. Zittend: Minette Tromp, Freek van Wamel, Esther Kirchberg.

Geslaagde bedankavond vrijwilligers

28 november 2019 – De bedankavond voor de vrijwilligers was gisteravond zeer geslaagd. Na de ontvangst met een heerlijk DijkenSport-gebakje heette voorzitter Freek allen van harte welkom. Hij blikte nog even terug op het afgelopen jubileumjaar. Tevens bedankte hij Masjel, Ton, Roel en Monique die afscheid hebben genomen als bestuurslid en Henk die al vanaf het begin vrijwilliger is geweest. Na dit officiële gedeelte werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig nagepraat en alvast een beetje vooruitgekeken naar 4, 5 en 6 september 2020. Vrijwilligers nogmaals bedankt! **

23e PLEK TEAM DIJKENLOOP BIJ 7-HEUVELENLOOP

18 november 2019 – Afgelopen zondag eindigde team Maas en Waalse DijkenLoop, dat namens DijkenSport.nl meedeed aan de Zevenheuvelenloop, op een mooie 23e plaats in het bedrijvenklassement. Een verdienstelijke score want er deden 385 teams mee. De individuele uitslagen: 1. Pierre Tromp 1:02:13. 2. Chris van Sonsbeek 1:03:14. 3. Hennie van Wamel 1:11:12. 4. André van Eck 1:12:04. 5. David van Toor 1:13:18. 6. André Franken 1:18:38. 7. Marion van de Veerdonk 1:18:47. 8. Rini Romijnders 1.32:31. 9. Masjel van Ooijen 1:36:59. 10. Monique Elsen 1:59:25.

Nieuwe voorzitter DijkenSport.nl

25 september 2019 – Ton Gradussen heeft na 10 jaar de voorzittershamer van DijkenSport.nl overgedragen aan Freek van Wamel. Freek is voor velen een bekende en was tot vorig jaar directeur/eigenaar van Van Wamel Machinefabriek. Freek geniet nu van zijn vrije tijd welke hij ook graag wil inzetten voor DijkenSport. Afgelopen jaar heeft Freek al in het bestuur zitting genomen en had 'sponsoring' in zijn portefeuille. Dit zal hij in het komende jaar er nog naast blijven doen. Wij zijn trots op Freek als nieuwe voorzitter. Samen gaan we proberen om het evenement verder op de kaart te zetten ter promotie van onze mooie regio en het jaarlijkse beweegfeest in de gemeente West Maas en Waal. Wij bedanken Ton voor de afgelopen 10 jaren en waarderen de vele succesvolle veranderingen die hij met het evenement heeft gerealiseerd om het weekend te brengen tot wat het nu is. Een groot feest van diverse verschillende sporten en van recreatief wandelen en fietsen waarbij in één weekend duizenden deelnemers proberen het maximale uit zichzelf te halen en/of te genieten van de mooie natuur maar vooral een fantastische dag te hebben. Wij bedanken Ton heel hartelijk voor zijn inzet in de afgelopen 10 jaar en wensen zijn opvolger Freek namens het gehele bestuur, commissies, vrijwilligers, sponsors en deelnemers heel veel succes!

Foto's van Dijkensport weekend online

12 september 2019 – Wil je nog even nagenieten van het geweldige jubileumweekend? De foto's staan inmiddels online. Je kunt ze bekijken in de fotoalbums op deze website en op onze Facebook pagina. Met dank aan onze huisfotografen Herman van Beek, Henry van Eldijk, Jan Willem van Raaij en Dave Tromp voor de prachtige plaatjes! De fotomomenten bij het Bourgondisch Fruitwandelen zijn gemaakt door Malinka Patelka. De fotomomenten bij het Bourgondisch Fruitfietsen zijn gemaakt door Henk van Coolwijk. Waarvoor onze hartelijke dank! Wil je graag een foto in origineel formaat ontvangen? Stuur dan een mailtje naar info@dijkensport.nl met bijgevoegd de foto die je graag wilt hebben en dan sturen wij het gratis naar je toe.

Succesvol jubileumonderdeel 1/8 triathlon

6 september 2019 – Op zondag 1 september vond voor de eerste keer de 1/8 Global Paint Triathlon Challenge plaats. Een nieuw onderdeel binnen onze jubileumeditie waar wij zeker positief op terug kijken. Halverwege vorig jaar zijn de plannen gaan groeien en zijn we tot een definitieve opzet gekomen. Belangrijkste kaders waren dat de triathlon rondom de Wiel moest lopen en dat het aantrekkelijk zou zijn voor zowel de sporter als de toeschouwer. Ook moest het passen binnen de schema's van de hardloopafstanden en de ploegentijdenrit. Daarnaast was en is het vinden van vrijwilligers ontzettend lastig en wilden we de Zandstraat open houden. Zodoende besloten we de triathlon over de bestaande parcoursen te laten gaan. De inschrijvingen stroomden binnen en bij 130 deelnemers hebben we besloten om er voor dit jaar niet meer toe te laten. Wat hebben we ontzettend genoten van alle sporters en de vele toeschouwers. Samen hebben we er een groot succes van gemaakt. We hebben zeker een aantal evaluatiepunten waar we positief kritisch naar gaan kijken. Want opbouwende kritiek zien wij als gratis advies! Ook gaan we uiteraard evalueren of er in 2020 een vervolg gaat komen op dit toch wel spectaculaire onderdeel. RABO PLOEGENTIJDRIT Tot slot van ons jubileumweekend stond er nog de Rabo Ploegentijdrit op het programma. Dit jaar streden 37 ploegen om de eer. De heren van R&TC Groenewoud reden het 36 km lange parcours het snelst met een gemiddelde van 44,94 km/uur! Ze wisten het Special Cycling Team en MetaGlas Vahalis 2 net voor te blijven. Bij de dames bestond het podium uit veel roze, het roze van de KeK teams. Zij werden tweede en derde achter het damesteam van MetaGlas Vahalis. Dit team klokte een gemiddelde van 37,5 km/uur. We kunnen terugkijken op een geweldig weekend! Dank aan alle sponsors, deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers!

Vier records verbroken bij 20e DijkenLoop

3 september 2019 – Bij droog en prima hardloopweer ‘regende’ het afgelopen zondag records bij de DijkenLoop. Op drie afstanden werden maar liefst vier parcoursrecords verbroken. Bij de Perfect Van Wamel halve marathon liep Stefan van den Broek uit Duffel (B) 31 seconden sneller in een tijd van 1:12:27 uur. Mireille Baart van Atletiekvereniging Pallas ’67 verpulverde op deze afstand met 1:20:55 uur het oude record met 2 minuten en 36 seconden. Bij de 10 kilometer mannen was Almir Fetahovic van Cifla met 33:26 uur 24 seconden sneller en bij de 5 kilometer vrouwen verbeterde zijn clubgenote Christine Venhuizen met 18:12 uur het oude record met 11 seconden.

De Wijzer wederom de Actiefste School

3 september 2019 – Dit jaar verschenen 185 kinderen aan de start van de Rabo Jeugdlopen. Op 7 van de 10 scholen in West Maas en Waal zijn er vanuit Actief Maas en Waal hardloopclinics gegeven om de jeugd te stimuleren om te bewegen. Zo net na de zomervakantie was dit toch een mooie opkomst. Om de titel 'Actiefste school' en de daarbij behorende wisselbeker te winnen, gaat het hierbij niet om het aantal deelnemers maar om het percentage leerlingen dat deelneemt. Het verschil tussen de nummer 1 en 2 was dit jaar minimaal, slechts 4 leerlingen... En de winnaar van 2019 is.... Basisschool de Wijzer uit Beneden-Leeuwen! Met een deelname van 55 van hun totale aantal leerlingen (275) is deze basisschool wederom de winnaar. Vanmiddag heeft Marion van de Veerdonk (commissie hardlopen) aan de kinderen die deel hebben genomen en aan juf Liesanne (vakspecialist gymnastiek) de wisselbeker overhandigd. De enthousiaste jonge hardlopers gingen daarna maar al te graag op de foto. Proficiat Basisschool De Wijzer!

Eerste NK Me-Moveren groot succes

2 september 2019 – Onder een stralende zon meldden de eerste deelnemers voor het onderdeel Me-Moveren zich zaterdag al vroeg bij de balie in de Sportlaan. Gewapend met een startnummer verzamelden de 62 sportievelingen zich in de tent, waar ze werden toegesproken door de initiatiefnemers van het Nederlands Kampioenschap en de toertocht. Uiteraard was hun boodschap: veiligheid en sportiviteit voorop! Na de briefing werd er een groepfoto gemaakt en even later konden de Me-Moveraars op weg naar de start. Voor de toerrijders was het doel veelal de eindstreep halen in een redelijke tijd. Maar bij de wedstrijdrijders ging het erom wie er Nederlands kampioen zou worden en wie het podium zou halen. Zo’n 33,5 kilometer ging het volle bak over de mooie rivierdijken in het land van Maas en Waal. De titel bij de heren werd gewonnen door Stefan van Happen uit Veldhoven, met een tijd van 01:15:20. Hij werd op het podium gehuldigd met Dennis van Doornik uit Druten en Rijk de Groot uit ‘s-Hertogenbosch aan zijn zijde. Bij de dames was Mireille Baart uit Wageningen in 01:19:04 de snelste, voor Berdike Stokvis uit Sint-Michielsgestel en Jessica van Balen uit ’s-Hertogenbosch. De kampioenschapstruien werden uitgereikt door heuse rondemissen. SKEELEREN Bij het skeeleren was er dit jaar weer een wedstrijd over een afstand van 67 kilometer. Bij de mannen werden -zoals wel verwacht bij het opmaken van de startlijst- Crispijn Ariëns en Peter Michael de nummers 1 en 2, op gepaste afstand gevolgd door Christian Maus die Wim Kwakkel nog net voor wist te blijven. Bij de dames won Janina Wolf deze door de warmte toch wel pittige wedstrijd. De tweede plek was voor Nienke Houët en derde werd Maaike Linders. De toertocht over 33,5 kilometer waarbij geen tijdregistratie verplicht was, trok bijna 100 liefhebbers op skeelers en longboards. STEPPEN Ook voor de 30 steppers stond er een wedstrijd op het programma, de Kickbike-cup. Bij de heren won Adriaan Rignoir met grote overmacht, tweede werd Kris Derveaux en Joost Haveman maakte het podium compleet. Fiona Olthof won bij de dames en wist zelfs net iets eerder te finishen dan de tweede man. Hermien Koers werd tweede en Alice Klooster werd derde. De reacties op het eerste officiële kampioenschap voor me-movers, de organisatie, het parcours, de omgeving en de sfeer voor en na de wedstrijd waren lovend. Al met al was het een zeer geslaagde dag. Foto's van deze onderdelen komen binnenkort online.

Het was weer Bourgondisch genieten!

2 september 2019 – Met een heel goed gevoel kijken wij terug op een geslaagde editie van het Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen. Uit de vele positieve reacties blijkt dat we er ook dit jaar weer in zijn geslaagd om heel aantrekkelijke en vernieuwde routes uit te zetten en dat er op de posten een zeer goede sfeer heerste. Uiteraard heeft het mooie weer daar zijn steentje ook aan bijgedragen. Na afloop was er nog een gezellige middag en avond op het WielPlein met o.a. optredens van Marlane en Die Tolle Leute. De stemming zat er goed in totdat noodweer over ons dorp trok en we abrupt een einde moesten maken aan deze mooie dag. Gelukkig is iedereen op tijd in veiligheid gebracht en hebben we alles op tijd weer kunnen herstellen. Deelnemers, vrijwilligers en grondeigenaren: BEDANKT VOOR JULLIE ENTHOUSIASME, ONDERSTEUNING EN MEDEWERKING! Er zijn heel veel foto's gemaakt. Deze zijn binnenkort te zien op onze website en op social media. Schrijf ook alvast in je agenda: de 16 editie van Bourgondisch Fruitwandelen en Fruitfietsen vindt plaats op zaterdag 5 september 2020.