DijkenSport.nl

Nieuws

Dank aan fruittelers en landeigenaren

2 juli 2017 – Al vanaf de start van het Bourgondisch Fruitwandelen, later uitgebreid met Bourgondisch Fruitfietsen, ondersteunen verschillende Maas en Waalse bedrijven ons bijzondere evenement. Elk jaar stellen ze hun boomgaarden en weilanden ter beschikking voor deze mooie tochten. En vanzelfsprekend is fruit ook een onderdeel van de Bourgondische traktatie. Ook dit jaar beloven de tochten op 2 september door deze steun weer bijzonder mooi te worden. Dank aan fruittelers en landeigenaren We willen de fruittelers en landeigenaren eens in het zonnetje zetten, samen met hun mooie en gezonde producten. Zonder de medewerking van deze ondernemers zouden de routes niet die geweldige uitstaling hebben. Door natuur, over paden en door het groen van de boomgaarden met de vruchten die rijpen aan de bomen. Zo mooi als de bloesems in het voorjaar zijn, zo mooi zijn de bijna rijpe vruchten die zwaar aan de takken hangen. Heel veel dank is de commissie verschuldigd aan deze ondersteuning. Zonder anderen tekort te willen doen, willen we de voortrekkers van het eerste uur in het bijzonder bedanken. Leuke actie Aan deze dankbetuiging verbinden we een leuke actie. Iedereen die in de maand juli een streekproduct koopt in de automaten van een van deze bedrijven, maakt kans op een gratis startbewijs voor een van de Bourgondische wandel- of fietstochten. Bij elk van de onderstaande bedrijven zijn een aantal tegoedbonnen voor een gratis startbewijs verstopt in een automaat. Mocht je zo’n tegoedbon aantreffen, dan kun je die omwisselen voor een startbewijs. Dit kan door in te schrijven via de inschrijfpagina. Je kiest het onderdeel bij het wandelen of fietsen en vult de code in bij het vakje sponsor. Wij zorgen voor de verdere correcte afhandeling. Deelnemende bedrijven: *Geert en Bianca van Aanholt, Boven-Leeuwen *Pieter de Keijzer, Boven-Leeuwen *Gebr. Van der Zandt, Puiflijk *Fam. Van Zoelen, Druten

Nieuw parcours Dijkenloop en Trailrun

22 juni 2017 – Zowel bij de TrailRun als bij de DijkenLoop zijn de start- en finishlocaties dit jaar verhuisd naar een nieuwe, bijzondere en sfeervolle plek. Daardoor zijn ook alle routes vernieuwd. Op zaterdagochtend 2 september starten de Trailrunners bij Strandpaviljoen Maaslanden in Appeltern en trailen daarna door natuurgebied De Moringerwaarden. Het parcours van 7,5 km kent veel ongerepte natuur. Ga je voor 15 km dan loop je deze ronde nog een keer. 's Avonds staan in Beneden-Leeuwen de jeugdonderdelen - Rabo Jeugdlopen en Pax ColorRun - centraal. Ook zij starten en finishen op een andere locatie, namelijk bij de Wiel. De jeugdlopen van 1 en 2 km gaan deels door het dorp en deels over het onverharde pad bij de Wiel. Hierdoor blijven de kinderen langer in het zicht van het enthousiast aanmoedigende publiek! Na de jeugdlopen wordt het gekleurde poeder uit de kast gehaald en kan de ColorRun beginnen. De route loopt dit jaar rond de Wiel en deze ronde wordt twee maal afgelegd. Voor de promotie van de ColorRun worden we ondersteund door de Pax-leerlingen die komend schooljaar het vak BSM (Bewegen-Sport-Maatschappij) gaan volgen. Op zondag 3 september staat de DijkenLoop op het programma. Start en finish van alle afstanden zijn bij het gezellige WielPlein aan de Wielstraat. Je kunt kiezen uit 4 verschillende afstanden: halve marathon (ook in estafette-vorm) 15 kilometer (NIEUW!) 10 kilometer 5,6 kilometer Kortom: nieuwe start/finishlocaties, nieuwe parcoursen, nog meer beleving en muziek en tot slot gezellig nagenieten op het WielPlein! Ga voor inschrijven naar onze inschrijfpagina.

Winactie Dijkensport

25 mei 2017 – UPDATE 12-6-2017: DE WINNARES VAN ONZE WINACTIE IS BEKEND! Lees helemaal onderaan wie de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september vindt alweer de 18e editie van DijkenSport.nl plaats, met op zaterdag o.a. het Bourgondisch Fruitfietsen. Wellicht heb je jezelf al ingeschreven en zie je - net zoals wij - al erg uit naar dit gezellige, sportieve weekend. Voor alle sportievelingen onder ons hebben we nu een leuke winactie. Wij mogen – in samenwerking met Profile Romijnders - een handige (afpak-) fietstas gevuld met een fietscomputer verloten onder een van de deelnemers aan onze Facebook winactie. Hoe kun je meedoen? Like de Facebook pagina van DijkenSport.nl Like de Facebook post met daarin de aankondiging van de winactie Plaats jouw meest sportieve foto als reactie in de aankondiging van de winactie op Facebook De leukste, gekste of grappigste foto wint. Algemene voorwaarden: Deelname is alleen geldig wanneer de pagina en post van DijkenSport.nl zijn geliked De actie loopt van donderdag 25 mei tot en met woensdag 7 juni 2017 De winnaar wordt bekend gemaakt op onze Facebook-pagina op donderdag 8 juni 2017 en wordt gecontacteerd via een privébericht De prijs is niet inwisselbaar voor geld Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan DijkenSport.nl And the winner is... Carin de Vaan Peters is de gelukkige winnares geworden van de fietstas en een fietscomputer. De dochter van Carin showt trots de gewonnen prijs. Van harte gefeliciteerd!

DijkenLoopteam haalt Bevrijdingsvuur

28 april 2017 – UPDATE 6 mei: Bekijk de sfeerfoto's van de bevrijdingsvuur-estafette. Het DijkenLoopteam heeft in de nacht van 4 op 5 mei voor de zesde keer het landelijk bevrijdingsvuur in Wageningen opgehaald. Waarnemend burgemeester Bert van Swam overhandigde daar de fakkel aan het team. De estafettelopers brachten het vuur naar alle oorlogsmonumenten in de gemeente West Maas en Waal. Hiermee gaven zij symbolisch uiting aan de overtuiging dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en doorgegeven moet worden. Bij elk monument staken zij een kaars aan en stonden – samen met vertegenwoordigers van lokale comités – stil bij de slachtoffers die hun leven gaven voor de vrijheid. Van Wageningen naar Stoottroeperskapel Vanaf de Trambaan in Boven-Leeuwen liep het complete team via de Zandstraat naar het laatste monument: de Stoottroeperskapel. Daar nam burgemeester Thomas Steenkamp rond 9.35 uur het bevrijdingsvuur in ontvangst. Het DijkenLoopteam werd begeleid door twee gemeentebusjes die voor de veiligheid van de lopers en voor de andere weggebruikers hun zwaailichten voeren. Programma Het programma met het tijdschema voor het aansteken van de kaarsen bij de monumenten ziet er als volgt uit (tijden bij benadering): 3.50 uur Wamel (Dorpsstraat) 4.30 uur Dreumel (Waalbandijk) 4.55 uur Dreumel (Rooijsestraat) 5.55 uur Alphen (Burg. Baltussenplein) 6.50 uur Maasbommel (Raadhuisdijk) 7.45 uur Appeltern (Maasdijk) 8.50 uur Boven-Leeuwen (Past. Schoenmakersstraat) 9.20 uur Beneden-Leeuwen (RK Kerkhof) 9.35 uur Beneden-Leeuwen (Stoottroeperskapel) Belangstellenden zijn van harte welkom.

Inschrijving DijkenSport.nl is geopend

1 april 2017 – Vanaf vandaag kan er ingeschreven worden voor DijkenSport.nl 2017. Dit geldt voor de onderdelen hardlopen, skeeleren en wielrennen. Als jij er dit jaar ook (weer) bij wilt zijn, schrijf je dan meteen in! Liefhebbers van Bourgondisch Fruitwandelen en Bourgondisch Fruitfietsen zullen nog even geduld moeten hebben. Voor hen start de inschrijving op zondag 9 april om 8.00 uur.

Training Dijkenloop start op 4 april

27 maart 2017 – Op dinsdag 4 april begint de training voor de 18e Maas en Waalse DijkenLoop. Elke dinsdag tot en met eind augustus zijn er van 19.30 tot 21.00 uur trainingen voor beginners en (ver)gevorderden. De training start bij 'de Wiel' in Beneden-Leeuwen, vanaf dit jaar ook onze nieuwe start- en finishlocatie. Na een gezamenlijke warming-up volgt elke loper of loopster een passend schema in een eigen niveau-groep. Voor beginners is het ideaal om samen hard te lopen zodat zij elkaar motiveren om in elk geval de 5 km te volbrengen. (Ver)gevorderde hardlopers kunnen trainen voor een snellere tijd of een langere afstand (10, 15 of 21,1 km). Voor meer info en opgave voor de training: Marion van de Veerdonk (0487 - 542561 of hbanken@hetnet.nl)

Inschrijving wandelen en fietsen start 9 april

21 maart 2017 – Het aftellen is begonnen. Op zondag 9 april om 8.00 uur start de inschrijving voor de Bourgondische onderdelen. De commissie Wandelen en Fietsen is er in geslaagd om in alle routes weer wat leuke en verrassende wijzigingen aan te brengen. Bourgondisch Fruitwandelen Zonder al te veel te verklappen, kunnen we wel vermelden dat er nog meer prachtige natuur in de uiterwaarden wordt aangedaan. Ook is er in Boven-Leeuwen een nieuwe, mooie rustpost bij gekomen. Je kunt ook dit jaar weer kiezen uit verschillende afstanden: 6 km, 11 km, 18 km en 27 km. Bourgondisch Fruitfietsen Fietsers hebben de keuze uit een tocht van 45 of 65 kilometer. Ook hier zijn de routes wat veranderd zodat je nog meer mooie plekken in het prachtige Land van Maas en Waal gaat ontdekken. Limieten Om op de routes voldoende ruimte voor iedereen te houden, hebben we limieten ingesteld. De limiet bij de wandelaars is 3100 deelnemers. De limiet bij de fietsers is 900 deelnemers. Zo gauw deze aantallen zijn bereikt, sluit de inschrijving. Vol is vol!

Inschrijven voor DijkenSport.nl 2017

20 maart 2017 – Nog maar een paar nachtjes slapen en dan kun je weer inschrijven voor DijkenSport.nl 2017. In de afgelopen week kon je hier alles lezen over de ins en outs van alle wijzigingen in ons programma. Met de nieuwe, compactere opzet en de keuze om naar een andere start/finish locatie te gaan, verwachten we nog meer sfeer en beleving te bieden aan onze deelnemers en aan het publiek. Start inschrijving Op 1 april a.s. start de inschrijving voor de onderdelen: DijkenLoop (halve marathon, halve marathon estafette, 15 kilometer, 10 kilometer en 5,6 kilometer) TrailRun (8 en 16 kilometer) ColorRun (3 kilometer, voor jeugd van 12 t/m 19 jaar) Jeugdlopen (1 en 2 kilometer, voor jeugd van 1 t/m 12 jaar) Skeeleren (vrije tocht van 40 kilometer) Wielrennen (ploegentijdrit van 36 km voor teams van 4 renners) Bourgondische onderdelen Liefhebbers van het Bourgondisch Fruitwandelen en Bourgondisch Fruitfietsen moeten nog heel even geduld hebben. De inschrijving voor deze onderdelen start op zondag 9 april om 8:00 uur.

Skeelertocht wordt vrije tocht

18 maart 2017 – Skeeleren over Dijken kent geen wedstrijdelement meer. De skeelertocht is dit jaar een vrije tocht van 40 km. Het parcours wordt geheel met pijlen uitgezet en bij enkele kruispunten zorgen verkeersregelaars voor een veilige oversteek. De start is op zondag 3 september om 9.15 uur. Ondanks dat het een vrije tocht is, start iedereen wel tegelijk. Reden wijziging Het parcours van de skeelertocht volgde altijd grotendeels hetzelfde parcours als dat van de marathon. Aangezien de marathon niet meer op het programma staat, kunnen we het parcours niet meer geheel afsluiten alleen voor het skeeleren. Het zou dan te veel gaan kosten door de vele afzettingen en vrijwilligersvergoedingen. De 20 km skeelertocht is komen te vervallen vanwege te weinig animo. Nieuwe route De route is niet veel veranderd behalve dat er, in vergelijking met voorgaande jaren, in tegengestelde richting gereden wordt. Ook is er een extra lus uitgehaald. Onze skeelertocht voert je dus nog steeds over mooie, kronkelige dijken en door gezellige dorpen. Niet alleen voor skeelers Het parcours is niet alleen geschikt voor skeelers. Ook steppers, skikers en longboarders zijn uiteraard weer van harte welkom.

Ploegentijdrit nieuw onderdeel wielrennen

18 maart 2017 – Het onderdeel wielrennen kent dit jaar een grote verandering. In plaats van de Rabo Wieler Classic wordt nu de Rabo Ploegentijdrit gereden. De organisatie is in samenwerking met RTV De Leeuwen. Zij hebben al twee jaar ervaring met de ploegentijdrit. Veiligheid De belangrijkste reden voor deze wijziging is het feit dat we voor de begeleiding van de wielertocht onvoldoende politiemotoren tot onze beschikking krijgen. Hierdoor kunnen we de veiligheid van de deelnemers niet genoeg garanderen. En veiligheid staat bij ons voorop. De ploegentijdrit wordt gereden door teams die bestaan uit vier wielrenners. Zij rijden 6 rondes op een volledig afgesloten parcours van ruim 6 km. De start van de maximaal 65 ploegen is op zondag 3 september om 12.00 uur. Spanning en sensatie gegarandeerd! Dikke Banden Race vervalt De Rabo Dikke Banden Race (voor kinderen van 7 tot 12 jaar) vervalt vanwege het relatief lage aantal deelnemers.