DijkenSport.nl

Nieuws

Dank voor geslaagd weekend DijkenSport!

4 september 2017 – We kunnen weer terugkijken op een geslaagde editie van DijkenSport.nl met in totaal zo'n 5500 deelnemers! Het weer was perfect en ook de nieuwe start- en finishlocatie is erg goed bevallen. De uitslagen van de hardloopwedstrijden (TrailRun, Rabo jeugdlopen en DijkenLoop) zijn te vinden op onze website. En ook de uitslag van de ploegentijdrit staat daar op. Verbeterpunten Door de behoorlijk ingrijpende omzetting van ons programma zijn we wel wat verbeterpunten tegengekomen, met name bij de skeelertocht. Daar gaan we uiteraard mee aan de slag. Foto’s Onze fotografen hebben ontzettend veel foto’s gemaakt. Deze zijn binnenkort te zien op Facebook en in de fotoalbums op onze website. Dus like onze Facebookpagina en mis niks! Bedankt allemaal Tot slot willen iedereen hartelijk danken! Zonder alle enthousiaste deelnemers, hulpvaardige vrijwilligers, betrokken sponsoren en het aanwezige publiek was het nooit zo’n succes geweest! Noteer maar alvast in je agenda: de 19e editie van DijkenSport.nl is op 1 en 2 september 2018. Graag tot volgend jaar!

Daginschrijving Trailrun en skeeleren

1 september 2017 – De inschrijving voor alle onderdelen van de 18e editie van DijkenSport.nl is inmiddels gesloten. Er kan alleen nog ter plekke ingeschreven worden voor de TrailRun op zaterdag en de skeelertocht op zondag. TrailRun: Zaterdag is er tussen 9.00 en 10.00 uur daginschrijving voor de TrailRun op de Maaslanden in Appeltern. Skeelertocht: Zondag is er tussen 8.00 en 9.00 uur daginschrijving voor de skeelertocht bij s.v. Leones in Beneden-Leeuwen.

Inschrijving Dijkenloop sluit 1-9 om 21:00 u

30 augustus 2017 – Dit weekend is het zover: de 18e editie van DijkenSport.nl! Heb je jezelf nog niet ingeschreven, wacht dan niet te lang. Voor skeeleren en hardlopen (TrailRun, jeugdlopen, ColorRun en DijkenLoop 21,1 km - 15 km - 10 km - 5,6 km) sluit de inschrijving op vrijdag 1 september om 21.00 uur. Op zaterdag kan er ter plekke nog wel ingeschreven worden voor de TrailRun. En op zondag is er nog daginschrijving voor het skeeleren. We hebben géén daginschrijving voor de DijkenLoop, jeugdlopen en ColorRun.

Persgroep promoot Dijkensport.nl

28 augustus 2017 – Vorige week 'bezegelden' DijkenSport.nl en de Persgroep het contract 2017 voor de promotie van onze vijf sportieve onderdelen in de Gelderlander en in diverse huis-aan-huisbladen in de wijde regio. De ondertekening vond plaats door Monique Mulders van de commissie PR & Communiciatie en Pascal Ketelaars, salesmanager van de Persgroep. Dit gebeurde op de nieuwe start- en finishlocatie aan de Wielstraat in Beneden-Leeuwen.

Startnummers Dijkenloop verstuurd

24 augustus 2017 – Onze trouwe inpakploeg is weer druk bezig geweest. Alle deelnemers die zich voor 19 augustus ingeschreven hebben voor hardlopen of skeeleren zullen vandaag of morgen hun startnummer in de brievenbus ontvangen. Maak een foto van jouw startnummer, upload dit onder het Facebookbericht en laat zo anderen weten dat jij erbij bent op 2 en/of 3 september! Startnummerverdeling Voor het publiek hebben we de startnummers wat duidelijker gemaakt. In het gekleurde blok naast het startnummer staat de afstand vermeld. Bij de jeugdlopen werken we met een soortgelijk systeem: * 1 km (1 t/m 6 jaar) > blauwe sticker * 1 km (7 en 8 jaar) > gele sticker * 1 km (9 t/m 12 jaar) > rode sticker * 2 km (9 t/m 12 jaar) > groene sticker De inschrijving voor hardlopen, skeeleren en ploegentijdrit loopt nog t/m 1 september.

Testloop nieuwe parcoursen Dijkenloop

15 augustus 2017 – Zondagmorgen 20 augustus kunnen hardlopers de vier nieuwe parcoursen verkennen. Deelnemers lopen hun eigen tempo. De vier starts zijn op de – eveneens nieuwe – start- en finishlocatie aan de Wielstraat bij de Wiel in Beneden-Leeuwen. De starttijden zijn als volgt: 9.00 uur: halve marathon 9.30 uur: 15 km 10.00 uur: 10 km 10.15 uur: 5,6 km Omdat het een testloop is, zijn er geen afzettingen en drankposten onderweg. Deelnemers zorgen dus zelf voor voldoende drinken. Bij elke afstand rijdt voor- en achterop een begeleidende fietser. De lopers krijgen ook een routebeschrijving mee. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Film Sportief Genieten Dankzij de Dijken

14 augustus 2017 – Met trots presenteren wij hierbij... 'Sportief Genieten Dankzij De Dijken - The Movie'! We nemen je mee naar het Land van Maas en Waal; het land van genieten, ontdekken, cultuur en ondernemen! Het filmpje geeft een fantastisch beeld van het mooie Land van Maas en Waal waarin DijkenSport.nl zich afspeelt. Want wat maakt Maas en Waal tot een ondernemend, verrassend en cultureel stukje Nederland waar het ook nog eens volop genieten is? Het antwoord op die vraag geeft het korte en dynamische filmpje ’Sportief Genieten Dankzij de Dijken’ dat vanaf nu ook te vinden is op onze social media kanalen. Slogans "Maas en Waal, land van ..." Naast geweldige beelden van ons evenement zijn ook de vier slogans voor de profilering van het Land van Maas en Waal te zien, vertaald in treffende beelden van mooie plekken in de gemeente West Maas en Waal. Deze plekken komen ook terug in ons sportieve programma in het eerste weekend van september. Ben jij inwoner, ondernemer of fan van Maas en Waal? Treedt op als trotse ambassadeur en deel zoveel mogelijk de link naar het filmpje! En doe vooral mee aan een (of meer) van onze onderdelen. Inschrijven voor hardlopen, skeeleren en wielrennen kan nog.

Dank aan fruittelers en landeigenaren

2 juli 2017 – Al vanaf de start van het Bourgondisch Fruitwandelen, later uitgebreid met Bourgondisch Fruitfietsen, ondersteunen verschillende Maas en Waalse bedrijven ons bijzondere evenement. Elk jaar stellen ze hun boomgaarden en weilanden ter beschikking voor deze mooie tochten. En vanzelfsprekend is fruit ook een onderdeel van de Bourgondische traktatie. Ook dit jaar beloven de tochten op 2 september door deze steun weer bijzonder mooi te worden. Dank aan fruittelers en landeigenaren We willen de fruittelers en landeigenaren eens in het zonnetje zetten, samen met hun mooie en gezonde producten. Zonder de medewerking van deze ondernemers zouden de routes niet die geweldige uitstaling hebben. Door natuur, over paden en door het groen van de boomgaarden met de vruchten die rijpen aan de bomen. Zo mooi als de bloesems in het voorjaar zijn, zo mooi zijn de bijna rijpe vruchten die zwaar aan de takken hangen. Heel veel dank is de commissie verschuldigd aan deze ondersteuning. Zonder anderen tekort te willen doen, willen we de voortrekkers van het eerste uur in het bijzonder bedanken. Leuke actie Aan deze dankbetuiging verbinden we een leuke actie. Iedereen die in de maand juli een streekproduct koopt in de automaten van een van deze bedrijven, maakt kans op een gratis startbewijs voor een van de Bourgondische wandel- of fietstochten. Bij elk van de onderstaande bedrijven zijn een aantal tegoedbonnen voor een gratis startbewijs verstopt in een automaat. Mocht je zo’n tegoedbon aantreffen, dan kun je die omwisselen voor een startbewijs. Dit kan door in te schrijven via de inschrijfpagina. Je kiest het onderdeel bij het wandelen of fietsen en vult de code in bij het vakje sponsor. Wij zorgen voor de verdere correcte afhandeling. Deelnemende bedrijven: *Geert en Bianca van Aanholt, Boven-Leeuwen *Pieter de Keijzer, Boven-Leeuwen *Gebr. Van der Zandt, Puiflijk *Fam. Van Zoelen, Druten

Nieuw parcours Dijkenloop en Trailrun

22 juni 2017 – Zowel bij de TrailRun als bij de DijkenLoop zijn de start- en finishlocaties dit jaar verhuisd naar een nieuwe, bijzondere en sfeervolle plek. Daardoor zijn ook alle routes vernieuwd. Op zaterdagochtend 2 september starten de Trailrunners bij Strandpaviljoen Maaslanden in Appeltern en trailen daarna door natuurgebied De Moringerwaarden. Het parcours van 7,5 km kent veel ongerepte natuur. Ga je voor 15 km dan loop je deze ronde nog een keer. 's Avonds staan in Beneden-Leeuwen de jeugdonderdelen - Rabo Jeugdlopen en Pax ColorRun - centraal. Ook zij starten en finishen op een andere locatie, namelijk bij de Wiel. De jeugdlopen van 1 en 2 km gaan deels door het dorp en deels over het onverharde pad bij de Wiel. Hierdoor blijven de kinderen langer in het zicht van het enthousiast aanmoedigende publiek! Na de jeugdlopen wordt het gekleurde poeder uit de kast gehaald en kan de ColorRun beginnen. De route loopt dit jaar rond de Wiel en deze ronde wordt twee maal afgelegd. Voor de promotie van de ColorRun worden we ondersteund door de Pax-leerlingen die komend schooljaar het vak BSM (Bewegen-Sport-Maatschappij) gaan volgen. Op zondag 3 september staat de DijkenLoop op het programma. Start en finish van alle afstanden zijn bij het gezellige WielPlein aan de Wielstraat. Je kunt kiezen uit 4 verschillende afstanden: halve marathon (ook in estafette-vorm) 15 kilometer (NIEUW!) 10 kilometer 5,6 kilometer Kortom: nieuwe start/finishlocaties, nieuwe parcoursen, nog meer beleving en muziek en tot slot gezellig nagenieten op het WielPlein! Ga voor inschrijven naar onze inschrijfpagina.

Winactie Dijkensport

25 mei 2017 – UPDATE 12-6-2017: DE WINNARES VAN ONZE WINACTIE IS BEKEND! Lees helemaal onderaan wie de prijs in ontvangst heeft mogen nemen. In het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 september vindt alweer de 18e editie van DijkenSport.nl plaats, met op zaterdag o.a. het Bourgondisch Fruitfietsen. Wellicht heb je jezelf al ingeschreven en zie je - net zoals wij - al erg uit naar dit gezellige, sportieve weekend. Voor alle sportievelingen onder ons hebben we nu een leuke winactie. Wij mogen – in samenwerking met Profile Romijnders - een handige (afpak-) fietstas gevuld met een fietscomputer verloten onder een van de deelnemers aan onze Facebook winactie. Hoe kun je meedoen? Like de Facebook pagina van DijkenSport.nl Like de Facebook post met daarin de aankondiging van de winactie Plaats jouw meest sportieve foto als reactie in de aankondiging van de winactie op Facebook De leukste, gekste of grappigste foto wint. Algemene voorwaarden: Deelname is alleen geldig wanneer de pagina en post van DijkenSport.nl zijn geliked De actie loopt van donderdag 25 mei tot en met woensdag 7 juni 2017 De winnaar wordt bekend gemaakt op onze Facebook-pagina op donderdag 8 juni 2017 en wordt gecontacteerd via een privébericht De prijs is niet inwisselbaar voor geld Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd Deze promotie is op geen enkele manier verbonden met Facebook en is op geen enkele wijze gesponsord, ondersteund of georganiseerd door Facebook De informatie die je verstrekt door mee te doen aan de actie verstrek je dan ook niet aan Facebook maar aan DijkenSport.nl And the winner is... Carin de Vaan Peters is de gelukkige winnares geworden van de fietstas en een fietscomputer. De dochter van Carin showt trots de gewonnen prijs. Van harte gefeliciteerd!